1. "Maar Toch" was het eerste "kanker" liedje, geschreven als ik met mijn hondje door het bos liep. De tekst sprak ik dan in op mijn telefoon.

 2. "Winnen Doe Je Nooit" heb ik gemaakt naar aanleiding van een tv programma waarin jonge kankerpatiënten spraken over wat hen overkwam. Ik vond het zo verschrikkelijk dat jonge mensen door zoiets vreselijks getroffen werden. Maar wat een moed en wat een vechtlust straalden ze uit. Maar winnen ....

 3. "Paradox", een instrumentaal nummer dat de tegenstrijdige gevoelens die kanker met zich meebrengt, weergeeft.

 4. "SlaapJack", een slaapliedje voor Jack, onze kleinzoon. Mijn dochter heeft het vaak voor hem gezongen.

 5. "Wachten": Het leven van veel kankerpatiënten draait om de driemaandelijkse uitslag van het bloedprikken dus steeds maar weer wachten en in de zenuwen zitten.

 6. "Vlucht van de reiger": Al wandelend met Keetje door de polder zie je ze langzaam wiekend over de velden zweven.

 7. "Keetje": Deze Jack Russell houdt me letterlijk op de been.

 8. "De lul": Ja, emoties gieren door je lijf zo nu en dan. Op "kanker.nl" kom je het item "Niet meer beter worden" tegen. Als je daar over nadenkt .... 

 9. "Melancholie" (Instrumentaal): Ontstaan uit zo'n stemming. 

 10. "Mooie Herfst" (Instrumentaal) Aangezien ik iedere dag met Keetje of in de polder of in het bos of rond de plas loop, haal ik daar ook mijn inspiratie vandaan.

 11. "Het Bericht" De tekst spreekt voor zich.

 12. "De Wandeling" (zie 10)

 13. "Afstand" Na 3 1/2 jaar dankzij de hormoonkuur een superlage PSA van 0,02 durfde ik het aan om dit te schrijven. Al gauw daarna ging de PSA helaas weer omhoog.

 14. "Koiboj" (Instrumentaal) Ik wilde gewoon iets western-achtigs maken.

 15. "Als ik loop" heb ik gemaakt toen ik na de prostatectomie met incontinentie werd geconfronteerd. Heeft bijna 6 jaar op de plank gelegen maar is nu afgestoft. Er zullen niet veel liedjes zijn met dit onderwerp.